Lumaconi med ricotta ost og spinat

forside

LUMACONI ER PRAGTFULD FYLDT MED LIGE HVAD DU HOLDER MEST AF OG BAGT FÆRDIG I OVNEN

Prøv for eksempel fyldt med ricotta ost og spinat bagt i tomatsauce (4 personer):

Hvidløg, 2-3 fed finthakket
Løg, 1 stort finthakket
Olivenolie
Spinat (frisk), 75 g renset
Pinjekerner, 25 g hakket
Parmesan, 50 g revet
Persille, 1 håndfuld hakket
Ricotta ost, 250 g
Lumaconi, 250 g
Mosede tomater, 680 g flaske &
Basilikum, 1 bundt eller
Tomatsauce med basilikum, 2 glas

Ricotta blanding: Svits finthakket hvidløg og løg i olivenolie og tilsæt den rensede spinat (som du forinden har blancheret ved at hælde kogende vand over) og de hakkede pinjekerner. Svits videre ved svag varme 1 minut. Tag gryden af varmen og tilsæt parmesan, persille og ricotta ost. Bland ingredienserne og smag til med salt og peber.

Pasta: Kom 250 g Lumaconi i kogende vand (1 liter vand og 1 tsk. salt pr. 100 g pasta) i 5 minutter. Lad efter kogning pastaen stå i koldt vand indtil den skal fyldes og i ovnen.

Tomatsauce: Laves af en flaske Mosede tomater tilsat friskhakket basilikum og en god sjat ekstra jomfru olivenolie, salt og peber eller alternativt Tomatsauce med basilikum på glas.

Tilberedning: Placer de forkogte Lumaconi i et smurt ildfast fad af en passende størrelse (ca. 20 stykker Lumaconi). Fyld pastaen med ricotta blandingen og hæld tomatsaucen over. Riv parmesan ost over til gratinering. Bages i ovnen i ca. 20 minutter v/200 °C.

Tilbehør: Servér retten med en god salat.

Nye indlæg